Tudnivalók, hasznos infromációk

Tetoválás utáni tájékoztató


A sminktetoválás utáni napokban a tetovált területen varr fog képződni, mely 5-7 napon belül magától leesik. Ez idő alatt erősebb, mélyebb színre számítsunk, mely a leesést követően fog halványodni. A varr leesése után először egy sokkal világosabb árnyalatot fogunk látni, mely nem a tényleges állapot. A valódi szín, illetve színmélység körülbelül 3-4 hétre jön elő és ez marad meg a korrekcióig is. Ez az átmeneti állapot a bőr legfelső rétegének megújulása miatt van, illetve kell néhány hét a bevitt pigmentnek is, hogy beépüljön. A sminktetoválás gyógyulásához kis türelemre van szükség, mert nem egy bőrfelületre való sminkelés, hanem a bőrbe tetoválunk, melynek kell gyógyulási idő. Nagyon fontos a közös együttműködés, mert a tökéletes eredmény érdekében és a következő szabályok betartásával tudjuk valóban azt az eredményt elérni, amit szeretnénk:

 • Először is ne ijedjünk meg, ha erősebbnek látjuk a pigmentálást, ez csak átmeneti állapot. Legyen türelmes. 
 • Ne nyúljon kézzel a tetovált területhez minimum 24 órát
 • Ne kapard, radírozd, semmilyen kozmetikumot, (kivéve amit utóápolónak adok) ne kenj rá amíg a varr le nem esik!
 • Vigyázzon a felázásra, vizes-nyirkos vattával, fültisztítóval finoman lehet törölni, de áztatni tilos!
 • Amíg a varr le nem esik ne sminkeljen rá, de ezután is pár napig érdemes várni!
 • A sminktetováló által ajánlott, vagy kapott termékkel kenje. (szemöldököt éjszaka és nappal 1-2x csak, szemhéjat 2-3 óránként, szempillasűrítést egyáltalán ne, ajaktetoválást gyakorta ahogy jólesik.)
 • Sportolni 3-4 napig ne menjen, utána is kíméletesen, mert az izzadás és a sport által kialakult vérbőség nem tesz jót a tetovált bőrnek.
 • Szauna, gőzfürdő minimum 1,5-2 hétig nem engedélyezett.
 • Úszás tilos a felázás és közös víz használat miatt 2 hétig.
 • Szolárium, illetve napozás 3 hétig nem engedélyezett. Nyáron kalappal, árnyékolva lehet védeni.
 • Kozmetikai kezelés 1,5 hétig, és mindenképp mondjuk a kozmetikusunknak, hogy tetováláson jártunk, így tudni fogja hogy azt a területet 1. ne radírozza, 2. óvatosabban kezelje.
 • Ajaktetoválásnál ne igyon idegen pohárból, amíg a varr teljes egészében le nem esik. Kérjünk szívószálat éttermekben, idegen helyen!
 • Ajaktetoválásnál minimum 24 órán át ne igyon alkoholos, savas és nagyon színezett italt, ne egyen csípős és fűszeres ételt, mert egyrészt kellemetlen lehet és sértheti az egyébként is felsértett ajkat. 

Minden sminktetováláshoz tartozik egy korrekció, amita tetoválás után 4-6 héttel szükséges elvégezni (maximum 3 hónap), ez a fizetett árban benne van. Fontos megérteni, hogy csak ezzel a korrekcióval tudjuk tökéletesíteni a munkánkat. (azért írom többesszámban, mert ez nem csak nálam van így, hanem a legtöbb sminktetováló kollégánál is így történik.) Ez a korrekció nem azért történik, mert a sminktetováló nem tud precízen, jól dolgozni, hanem összetett a bőr és a szervezet, ami teljesen egyéni és nem tudjuk első alkalomnál garantálni a tökéletes munkát. Vannak esetek, amikor nincs szükség a korrekcióra, de ez ritkábban fordul elő. Külföldön élő vendégeimnek szoktam picit erősebben elkészíteni, hogy lehetőség szerint ne legyen nagy szükség korrigálásra. 

Aki ettől a kezeléstől eláll, annak sajnos nem tudok garanciát vállalni a munkámra és nem áll módomban pénzt visszafizetni. 

Mi az a korrekció, mit tartalmaz?:

Minden, ami a tökéletesítésről szól: Nem egyenletes kopás, szín erősítése, esetleg módosítása, vastagítás, ha a Vendég szeretné.

Kérem bármilyen kérdés esetén hívjon, vagy írjon nekünk bátran, ne olvasson fórumokat, mert a sok hasznos információn kívül sajnos sok hamis vagy nagyon egyéni tapasztalatok vannak fenn. A sminktetoválás mindenkinek picit más élmény, nem egyforma a szervezetünk, ezáltal a gyógyulási folyamat is eltérhet. 

Minden tetoválás elkészítése előtt van egy konzultálás a Vendégemmel. Legtöbb esetben ez személyesen történik, de természetesen nem mindig tudjuk ezt kivitelezni hiszen van, aki nem Magyarországon él, vagy több órát kellene utaznia egy alig fél órás konzultálásért. Ilyen esetben telefonon, emailen tartjuk a kapcsolatot, informálva minden fontos...

Sajnos vannak kizáró tényezők, amik megakadályozzák a sminktetoválás elkészítését. Ezek között van, amikor valóban soha nem készíthető tetoválás, de legtöbb esetben orvossal való konzultálás és együttműködéssel megvalósulhat.