Tetoválás eljárásáról, menetéről,  hasznos információk

2018.05.01

Minden tetoválás elkészítése előtt van egy konzultálás a Vendégemmel. Legtöbb esetben ez személyesen történik, de természetesen nem mindig tudjuk ezt kivitelezni hiszen van, aki nem Magyarországon él, vagy több órát kellene utaznia egy alig fél órás konzultálásért. Ilyen esetben telefonon, emailen tartjuk a kapcsolatot, informálva minden fontos tudnivalóról és minden esetben szoktam kérni egy fényképet. Ezen konzultáció alkalmával történik az esetleges kizáró tényezők kizárása, melyek sajnos akadályozhatják  a tetoválás elkészítését.  

Fontos szabályok a tetoválás előtt, amiket semmiképp ne tegyünk!

  1. Tetoválás előtt 4 nappal TILOS szoláriumba menni
  2. tetoválás előtt 48h-val szemöldököt, szempillát festetni (adott területtől függően)
  3. Bőrmegújító kezelésen részt venni
  4. Ne szedessük ki a szemöldököt, azt majd én szeretném igazítani :)
  5. Érzésteleníttetni az adot területet
  6. ALKOHOL 24h-val előtte 
  7. Koffein tartalmú italt a tetoválás előtt 3-4 órával ne fogyasszunk


A tetoválás napján természetesen átbeszéljük a kívánt formát, színt és technikát. Általában a Vendégeim rám bízzák a milyen technikával dolgozom, de természetesen minden esetben kíváncsi vagyok a elképzelésre, véleményre. 

Az elmúlt időszakban nagy divatja van az erősen sminkelt, szögletesebb szemöldököknek. Erről sok Vendéget lebeszélek, hiszen nem mindenkinek áll jól. Más felsminkelni, amit le lehet törölni és változtatni rajta, és más amikor tartósan megmarad..Érdemes jól átgondolni. Ha valaki nagyon ragaszkodik a szögletesebb formához, és úgy látom valóban jól áll neki, akkor szívvel készítem el a kívánt formát. Legtöbb esetben sikerül közös nevezőre jutni, de olyan is volt hogy nem vállaltam. Nem fogok olyan sminktetoválást elkészíteni, amit nem tartok szépnek. 

A tetoválás elkészítését a legújabb Nouveau Contour IQ géppel készítem,illetve microblading eszközökkel. Természetesen orvosi tisztaságú pigmenteket használok, ez a biztonság fontos számomra és Vendégeim számára is. 

A procedúra alatt alkalmazok felületi érzéstelenítést, mellyel csökkentem az érzékenység tüneteit. Általában a Vendégeim még érzéstelenítés nélkül is azt szokták mondani, hogy nagyon minimális a kellemetlenség, de volt aki alig érzett valamit. Ezzel nem azt akarom írni, hogy nincs esélye annak, hogy valakinek erősebb legyen az érzékenysége, erre soha nem tudunk biztosat válaszolni, hiszen mindenkinek más a fájdalomtűrő képessége és még testtájanként is változó. De akik tartanak a fájdalomtól, azokat megnyugtatnám, hogy mindenki nagyobb fájdalomra számít, mint ami valójában. Sok tapasztalatom van ebben, így ezt határozottan jelenthetem ki. Remélem ezzel sikerül bátorítanom azon Érdeklődőket, akik csak emiatt nem szánják rá magukat. 

A sminktetoválás elkészítése után a bőr kissé duzzadt és piros, mely néhány órán belül teljesen elmúlik. Nem kell tartani attól, hogy utcára sem lehet kilépni, nem kell drasztikus dagadásra és óriás vörös bőrre gondolni. Utókezeléshez saját terméket adok, amivel ápolni kell néhány napig, és útravaló tanácsokkal látok el minden kedves Vendégemet annak érdekében, hogy mindketten elégedettek legyünk az elkészült sminktetoválással. Hiszen a közös célünk egy és ugyanaz:- Szépnek lenni!