Mi fog történni a tetoválás napján, hogy képzeljem el?

2019.11.05

Valakinek ez a bejegyzés mosolyt csal az arcára, hiszen mégis mi történhetne egy tetoválás napján..?? Hát tetoválás!! Persze, hogy az, nem kérdés...De! Bármi megváltozhat, ugyanis ha egy Vendégen azt érzem, hogy egyáltalán nincs felkészülve, retteg az egésztől és azt látom rajta, hogy jobb ha most még nem jött el az ideje, akkor nem fogom elkészíteni a sminktetoválást. Talán furcsán hangzik, de már mindenkivel fordult ilyen elő. Nagyon ritka, de higgyétek el mindenkinek jobb, mert nekünk szakembereknek az nagyon nem jó, ha bizonytalanul érkezel.. Gondold át, és ha kell várj még egy évet. Ha nem vagy biztos melyik szakembert válaszd, akkor várj még..Nem ítél el senki, nem kötelező ez a szépészeti eljárás. 

Mire számíthatsz ezen a napon? 

Minden Vendégem, amikor megérkezik és a szokásos bemutatkozás, pohár víz-üdítő, mosdó után először mindenképp beszélgetünk picit, hogy mi az elképzelés, esetleg képeket lehet mutatni, hogy mi áll Hozzátok legközelebb. Legtöbben nagy örömömre nagy bizalommal érkeztek és rám bízzátok Magatokat, aminek nagyon örülök, de ha képet mutattok azt is elfogadom. Mindig örülünk ha saját munkánkat lementitek..Van olyan vendégem, aki egy egész albumot csinált..Hát elképesztő kedves volt látni..:)

A forma és szín átbeszélése után letisztítás, fertőtlenítés és előérzéstelenítés történik, csökkentve ezzel a minimális érzékenységet, ami ugyan területtől eltérő, de a szemöldök esetén ez nagyon minimális. Ezután következik a pontos és precíz tervezés, ami eltarthat egy ideig, ugyanis a tervezés akár 30 percet is igénybe vehet, attól függően hogy mennyire kell formát változtatni, vagy eleve formát kell adni, mert sajnos nincs.. Ezzel ekészülve mindig ülő helyzetben és kis beszélgetés közben megnézem az arcotok mozgását, mimikák használatát, ugyanis sokszor teljesen elváltozik a forma ahogy a mimikátokat kezditek használni. Ezért is vallom azt, hogy ugyan egy szimmetrikus és arányában tökéletes formát kell tervezni, de egy természetes formában benne van egy pici mozgás, hiszen artikulálni fogsz és már emiatt nem lesz a két szemöldök tükörképe egymásnak. Nem is kell, hogy legyen, mert ha csupán csak az lebeg a szemünk előtt, akkor egy túl merev, túl tökéletesnek tűnő, de artikuláva még erősebben látszódó aszimmetria alakul ki. Összetett ez a szépészet, anatómia...higgyétek el tudjuk miről beszélünk..:) Megannyi orvos, bőrgyógyász, plasztikai sebészt hallgattam és beszéltem személyesen erről, és erősített meg abban amit látok. 

Ezután a felsminkelt tervet megnézitek, és ezután kizárólag a beleegyezésetekkel készül el a tervezett sminktetoválás! Amennyiben az átbeszéltek és elmondottak után elkészítem , tájékoztatva Benneteket a gyógyulási folyamatokról és korrekcióról..(lsd. későbbi cikk) és ezután reklamáció történik, azt nem fogadom el. Ez nagyon ritka, de muszáj leírnom. Én azon tetoválók közé tartozom, akik a természetes hatást képviselik, így nem készítek természetellenes sminktetoválásokat, ha nem fogadod el a gyógyulási folyamat alatti időszakot, nem tudsz türelmesen várni akkor sajnos én nem tudok mit tenni. Egy sminktetoválás nem egy smink!! A bőr sérül,hiszen tűvel sértjük meg, ezáltal lesz rajta varr és ez minden esetben sötét, hiszen egy seb is sötétbarna színű.. A bőrnek kell pár hét, hogy teljesen regenerálódjon, így türelmesen kell várni a megfelelő szín kialakulásához. 

A munkafolyamat területtől és technikától eltérően más időt jelent, de általában egy 

  1. szemöldök: 120 perc
  2. szemhéjtetoválás: 60-120 perc
  3. ajakpigmentáció: 150 perc
  4. Orvosi pigmentációk eltérő, de egy hajas fejbőr 4-5 óra.

A tetoválás végén tájékoztatlak Benneteket az ápolási folyamatokról, minden vele járó feladatokról, illetve hogy mit szabad és mit nem szabad csinálni a követő napokban. Egy ideje nem csupán szóban, hanem írásban is megkapjátok a tájékoztatót, hogy minden információ azonnal kéznél legyen, ha valamiben nem vagy biztos. 

A tetoválás elkészítése után minimum 5 hétre (maximum 3 hónap) történik a korrigálás, ahol tulajdonképpen tökéletesítem a munkámat. Erre szinte minden esetben szükség van, mert a bőr regenerálódása és ezáltal kopási aránya eltérő, így biztosan kell még ha picit is, de tökéletesíteni. A korrigálás minden, ami a tökéletesítés, így nem kell aggódni, ha esetleg erősebbet szeretnél, vagy picit még vastagítani, hiszen hozzáadni mindig lehet, de elvenni már nagyon hosszadalmas, esetekben fájdalmas és idegörlő folyamat tud lenni.