Érdekesség a sminktetoválásról

2018.05.01

Sminktetoválásról 

Elsősorban írnék néhány mondatot, érdekességet a sminktetoválásról. 

Nos, fontos tudni hogy ez a szépészeti eljárás nem valami újkeletű dolog, amit néhány éve alkalmazunk, hanem egészen az ókorra vezethető vissza. Több feljegyzés szerepel, miszerint az ókori görögök és rómaiak nemcsak a testüket festették meg, hanem arcukat is olykor tartósan pigmentálták, kiemelve ezzel szépségüket. Utóbbi mondattal szeretném is megerősíteni azt a gondoloatot, hogy egy sminkkel, jelen esetben sminktetoválással nem az arcot akarjuk megváltoztatni, hanem kiemelni az arc előnyeit, szépségét. 

Természetesen az iparosodással elindult a fejlődés az elektronika területén és mára dinamikusan évről évre fejlesztenek mind gépekben, eszközökben és pigmentekben egyaránt. Ezzel egyetemesen fejlődik a sminktetoválási technika is, hála a sok Művésznek, akik a világban újakat mernek alkotni. Ezeknek köszönhetően mára már valóban hiperrealisztikus, gyönyörű sminktetoválásokat tudunk készíteni, sokszor megtévesztő hogy a smink tartósan van pigmentálva és nem kopik le a nap végére. 

De miért is nem marad meg örökre? A kozmetikai tetoválás (sminktetoválás) a bőrnek azon rétegébe történik, amely a biológiai folyamatoknak megfelelően folyamatosan kopik. Ez a réteg a hámréteg, tulajdonképpen mi ide juttatjuk a pigmentet, ami által nem tud örökre megmaradni hanem folyamatosan halványul, olykor teljesen eltűnik a bőrből. Ez a különbség a testtetoválás és a sminktetoválás között. A testtetoválások a bőrnek mélyebb rétegébe jut (irha), míg mi nem juttatjuk le eddig a festéket.